Szent Ferenc Kisnővérei Elfogadlak Alapítványa

Bemutatkozás

A Szent Ferenc Kisnővérei közösség 1994 óta foglalkozik cigánypasztorációval Arlóban. Ennek kerete 2003 óta az Elfogadlak Alapítvány. Fő tevékenységként halmozottan hátrányos helyzetű, főként cigány származású családokkal foglalkozik. Van programunk gyerekek, fiatalok és felnőttek számára is. Legfőbb cél, hogy az evangélium örömhírére rátaláljanak, és közben a hátrányos helyzetükből fakadó nehézségeket is kompenzálni lehessen.
Tanulási és szabadidő eltöltési lehetőséget biztosítunk számukra helyben, a közösségi házban és elutazva, világot látva.
Lelki napok, családi katekézisek, evangelizációs hétvégék, önismereti és drogprevenciós alkalmak, nyári táborok és mindennapos csoportfoglalkozások keretében kívánjuk céljainkat elérni.

Program leírása

Képekkel és interaktív vetítéssel szeretnénk készülni bemutatkozásként. Hidat szeretnénk képezni a hátrányos helyzetű és nem hátrányos helyzetű családok között, bontva ezzel az előítélet falait és megmutatni mindkét csoport számára, hogy több az, ami összeköt, mint ami elválaszt. Lehetőséget kínálunk a tevékenységünk, motivációink megismerésére beszélgetések keretében. A gyerekek számára a hétköznapi foglalkozásainkból kínálnánk ízelítőt.