Segítő Nővérek Kongregációja

Bemutatkozás

Szerzetes közösségünket, 1856-ban Eugenie Smeth, /Gondviselésről nevezett boldog Mária/ Párizsban alapította. Még az alapítnő életében, társait elküldte az egész világban, hogy segítsenek a szükséget szenvedőknek, az idők jeleire figyelve, a földkerekség minden részén, így már a kezdetek óta nemzetközi szerzetes rend lettünk. Jelenleg 22 országban nemzetközi, kis közösségekben élünk.
Szent Ignác lelkiségében élő, pápai jogú, katolikus szerzetes közösség vagyunk.
„A lelkeken segíteni!“ – Szent Ignácnak ez a törekvése visszhangra talált az alapítónő szívében, akinek fontos volt „segíteni az embereknek, hogy elérjék teremtettségük célját“, egészen az Istennel való végleges találkozásukig kísérni őket.
Karizmánkat, a tísztító tűzben szenvedő lelkeket segíteni, alapítónőnk egyik mondatával jellemezve, azt jelenti ” Minden jóban segíteni bármi legyen is az”. Felajánlani, napi szentmisét, imáinkat munkánkat egész életünket, hogy az emberek mielőbb megismerjék, és eljussanak a Jóisten örömébe, szeretetébe.

Program leírása

Rendi ismertető, szórólapokkal, imával, apró meglepetésekkel, játékkal és kreatív, kézműves kis tevékenységek megísmertetésével készülünk.