Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság

Bemutatkozás

Börtönpasztorációs szolgálatunk célja a reintegráció keresztény módra. Személyes és közösségi formában, lelki kíséréssel alapozzuk meg az elítéltek társadalomba visszavezető útját a börtönbüntetés alatt illetve a szabadulás után. Anonim levelező önkénteseink börtönben lévő magukra maradt fogvatartottakkal építenek személyes, elkötelezett és hosszútávú emberi kapcsolatokat védett, biztonságos keretek között.

Program leírása

A gyerekeket kézműveskedéssel várjuk, melynek során májkrémes dobozból készíthetnek a börtönművészeti alkotásokat. A fiataloknak szabadulószoba jellegű játékkal készülünk. A felnőttek személyes találkozásokon, beszélgetéseken keresztül ismerkedhetnek meg börtönben szolgáló papokkal, missziósokkal, szabadultakkal. Saját szolgálatunk bemutatásán kívül szeretnénk összekapcsolni a különböző börtönmissziós szolgálatokat és az érdeklődő résztvevőket egymással.
12:15-kor a Börtönpasztorációs sátorban beszélgetés Visky Ábellel, a Mesék a zárkában dokumentumfilm rendezőjével, Beer Miklós püspök atya, valamint szabadult és missziós testvérek részvételével.