Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend

Bemutatkozás

A Marista szerzetesrendet Champagnat szent Marcellin atya alapította meg 1817-ben, Franciaorzságban. A Marista rend egy nemzetközi pápai jogú szerzetesrend és 3000 testvér vagyunk, szétszórva öt kontinens 80 országában. Megosztjuk missiónkat több mint 72 000 laikus maristával, akik 654 000 gyermeket és fiatalt szolgálunk.
A Marista testvérek Istennek szentelt emberek, akik Mária stílusában követik Jézust, közösségben élnek és különösen a leginkább rászoruló gyermekek és fiatalok nevelésének szentelnek az életet.
A rend kicsit más, mint a többi rend Magyarországon, az egyik legvonzóbb dolog az, hogy TESTVÉREKből áll. Úgy hiszünk, hogy “a mai világnak szüksége van testvérekre, férfiakra és nőkre, szerzetesekre és laikus emberekre, tanárokra, hittan tanárokra, szociális nevelőkre, önkéntesekre … akik az igazi testvériség projektjében akarnak élni.”
Nevelési stílusunk a következők: jelenlét, egyszerűség, családi szellem, munka iránti szeretet és Mária mintájának követése

Program leírása

A Marista rend bemutatása kiállítással, kézműves foglalkozással gyerekeknek és fiataloknak, videók vetítéssel és kiadványok osztásával.