KALÁSZ Katolikus Asszonyok-Lányok Szövetsége

Bemutatkozás

Egyesületünk nőneveléssel foglalkozik. Eszközeink igen, de célkitűzésünk 85 éve nem változott:
– Hit: Merjünk élő hittel, gyakorló katolikusként élni;
– Erkölcs: Gondolataink, tetteink tiszták legyenek;
– Nemzet: Tiszteljük, szeressük nyelvünket, hagyományainkat, nemzetünket, mert ezek a gyökereink;
– Hivatás: Nőies nők legyünk, minden élethelyzetben anyás lelkülettel. Két lábbal állva a földön, jól tájékozódjunk a világban.
Ezen célok mindegyike megtámadott a mai mindennapokban. Éppen ezért igyekszünk minden lehetőségünket kihasználni, hogy segíthessük tagjainkat és a tevékenységünk iránt érdeklődőket, leendő tagjainkat.
Újságunkban, az évente hat alkalommal megjelenő Új KALÁSZ-ban e négyes célkitűzés határozza meg a cikkek folyamát. A TARISZNYA című belső kiadványunk a csoportvezetőket segíti munkaanyaggal, módszertani segédletekkel, ötletekkel, praktikus információkkal.
A legnagyobb kihívás a KALÁSZ számára jelenleg a megújulás és a fiatalítás. A betiltás utáni újrakezdést véghezvivő nagyszerű generáció megöregedett. Most azon dolgozunk, hogy minél több fiatal lány és asszony csatlakozzon hozzánk, sok új csoportunk, közösségünk alakuljon. Elindult az egészséges, és szükséges, ám sokszor fájdalmas megújulás folyamata. Egyesületünk ennek a folyamnak a közepében van jelenleg.

Program leírása

Lányokat, fiatal nőket szeretnénk megszólítani, kézműves foglalkozással, hittanos kvíz játékkal, találós kérdésekkel, kis ajándékokkal, beszélgetve a nálunk megálló emberekkel.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük