Ciszterci Nővérek Kismaros

Bemutatkozás

A Börzsöny hegység szelíd koszorújában, a festői Dunakanyar fölé magasodva áll a Kismarosi Ciszterci Nővérek Apátsága. A templom hívogató harangjai, az imádságos belső tér egyszerűsége visszhangozza a ciszterciek mai, élő hagyományát: Isten szeretetének egyszerű jelenlétét.
Szerzetesközösségünk Szent Benedek Regulája szerint él. Ezt az évszázadokon átívelő és időt álló életformát leginkább a közismert alappillér az „Imádkozzál és dolgozzál!” fémjelzi.
A szolidaritás megélése által, ciszterci szerzetesként fontos számunkra, hogy életünkkel, munkánkkal adjuk tovább a teremtésben felfedezett szépet, jót, igazat. Kiváló lehetőséget ad erre a faluban működő mozgásszervi rendelőnk, a monostori méhészet, a vendégfogadás és a gyümölcsfeldolgozás.
Szeretjük életünknek ezt a tágas fizikai, szellemi, lelki műhelyét. Azt is tudjuk azonban, hogy csak akkor működik jól, ha a valódi kommuniót munkáljuk minden kapcsolatunkban. Ezzel tudjuk igazán bevonni a világot Isten szentháromságos szeretetébe.

Program leírása

Jelenlétünk a családi napon elsősorban a bemutatkozásra, találkozásra, ismerkedésre ad lehetőséget. Ennek kapcsán szívesen mesélünk a közösségi életünkről, múltunkról, jelenünkről. Készülünk a ciszterci szerzetesség megismeréséhez párosítós, megfigyelős, tippelős játékokkal.
Kiállított termékeink lehetőséget adnak arra, hogy a gyümölcsfeldolgozásról, lekvár-szörp készítésről is szót ejtsünk. Akinek van kedve, ebben a témában is játszhat velünk!